GREE Toplotna pumpa GRS-CQ6.0Pd/NhG-K

7,300.00 KM

  • Grijanje i hlađenje prostora te grijanje potrošne tople vode
  • Monobloc izvedba: integrirana instalacija za jednostavniju montažu
  • Dvostupanjski kompresor koji omogućava grijanje vode do 60°C
  • Moguće spajanje sa solarnim panelima za automatsku kontrolu grijanja vode
  • Visoka temperatura izlazne vode, široki raspon temperature rada
Brza dostava
Sigurna kupovina
Plaćanje karticama

 

VERSATI System Sistem toplotne pumpe zrak-voda
To je vrsta integrirane jedinice pretvarača istosmjerne struje koja sadrži funkcije hlađenja, grijanja i grijanja vode te do 5,0 energetske učinkovitosti. Koristi rashladno sredstvo R32 i dvostepeni kompresor. Za grijanje, raspon vanjske temperature okoline je -25 ~ 35 ℃, dok je raspon temperature izlazne vode 25 ~ 60 ℃.

Versati Ⅲ jedinica dizajnirana je posebno za evropsko tržište gdje postoji potreba za vodom visoke temperature. Zahvaljujući dvostepenoj kompresiji i entalpijskom dobitku ubrizgavanjem plina, energetska efikasnost grijanja pri niskim temperaturama će znatno porasti s temperaturom izlazne vode do 60 ° C. Čitava serija proizvoda striktno je u skladu sa EN14511, EUROVENT klase energetske efikasnosti A i SCOP klase A +++ (35 ℃), SCOP klase A ++ (55 ℃) sa EN14825.

Njihov COP može doseći i do 5,0. Ova jedinica može realizirati grijanje prostora i opskrbu sanitarnom toplom vodom preko unutrašnjih jedinica, ventilokonvektora, podnog grijanja i radijatora. Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo sredstvo R32 prihvaćeno je za jedinicu, sa ODP od 0 i prilično malim GWP (= 675). Osim toga, usvojene tehnologije toplotnih pumpi smanjit će potrošnju ugljena i drugih izvora energije i znatno smanjiti emisiju CO2. U rasponu od 4,0kW ~ 16kW, široko je primjenjiv za male i srednje stanove, velike vile itd.

Komponenta visoke efikasnosti (inverterska pumpa, inverterski ventilator, pločasti izmjenjivač topline)

1. U uvjetima niskih temperatura, u usporedbi s konvencionalnim kompresorom, dvostepeni niskotemperaturni kompresor generisat će manji gubitak toplinskog kapaciteta i postići veću energetsku učinkovitost.

2. Povratni poplavi, visoka temperatura ispuštanja i drugi problemi mogu se u potpunosti izbjeći u uvjetima niske temperature, a pouzdanost kompresora će se znatno poboljšati.

3. Dvostepena kompresija, dvostepeno prigušivanje i dodavanje međuetalpije kroz ubrizgavanje plina povisit će temperaturu izlazne vode i poboljšati preciznost upravljanja.

Brend – GREE

Energetska efikasnost – A+++

Garancija – 3 godine

Namjena – Grijanje

Vrsta kompresora – Inverter

WiFi opcija – Integrisan

Snaga – 6kW

Brend

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “GREE Toplotna pumpa GRS-CQ6.0Pd/NhG-K”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Shopping Cart